Lavere skat og fleksibelt arbejdsmarked

Skatten er alt for høj, og det giver bagslag på mange områder. Skatten skal sænkes, og vi skal indrette vores økonomi og arbejdsmarked så smidigt som muligt til gavn for os alle.

I Danmark er skatten høj – alt for høj. Vi kan se det på lønsedlen, vi kan mærke det, når vi går op i tid eller gør en ekstra indsats, og når vi køber en bil eller en bolig. Det er dyrt, og det kan dårligt betale sig at arbejde mere, når skatteprocenten blot stiger til vejrs, når vi tjener lidt mere.

Den høje skat er en hæmsko for hele vores samfund, og selvom vi har vidst det længe, har vi ikke gjort nok ved det. Det er som om, vi er blevet lullet ind i en bevidsthed om, at det er umuligt at sænke skatten. Men vi kan og skal sænke skatten, og det vil komme os alle til gavn. Det vil styrke beskæftigelsen, øge væksten og give bedre styr på økonomien. Og så vil det ganske enkelt være mere fair for os som skatteydere, at vi ikke skal aflevere så meget af den sidst tjente krone til statskassen.

Vi skal også gøre noget ved måden at tænke arbejdsliv på. Vores arbejdsmarked er nogle gange trægt og kassetænkende. Hvorfor skal det for eksempel være et enten-eller, om man skal gå på pension, når man i stedet kan trappe ned i tid eller gå til og fra arbejdsmarkedet, som det passer ind i ens liv? Og hvorfor skal det være så svært at skifte mellem det offentlige og private arbejdsmarked? Der behøver ikke være en modsætning mellem den offentlige og den private sektor – tværtimod kan skift give vigtig videndeling og læring.

Jeg tror på, at vi alle vinder på at øge fleksibiliteten, så vi fastholder vigtig viden og øger samarbejde og kommunikation imellem sektorerne. Det giver god mening at indrette vores økonomi og arbejdsmarked langt mere smidigt, end det er i dag, så flest muligt kan få det arbejdsliv, de drømmer om. Og vi står i en situation, hvor vi mangler arbejdskraft, så det skal være attraktivt at blive på arbejdsmarkedet eller at komme til Danmark for at arbejde, hvis man har de efterspurgte kompetencer og lysten til at være med.

Vi skal samtidig anerkende hinandens faglighed og sætte evidens højt, så vi baserer os på viden, og så vi sammen kan arbejde for et stærkere Danmark. Sygeplejersker, lærere og alle andre faglærte skal have frihed til at bruge deres faglighed. Vi skal stoppe regeltyranniet og den overdrevne registrering, som stjæler tid og arbejdsglæde. Og så skal vi selvfølgelig sænke den tårnhøje skat, som hæmmer beskæftigelsen og væksten.

På skatte- og beskæftigelsesområdet vil jeg derfor arbejde for:

  • En lavere skat på arbejde, bolig og arv
  • Billigere og grønnere biler
  • En mere fleksibel pension
  • Et smidigere privat/offentligt arbejdsmarked

“Det giver god mening at indrette vores økonomi og arbejdsmarked langt mere smidigt, end det er i dag, så flest muligt kan få det arbejdsliv, de drømmer om.”